Wat is een gepersonaliseerd kinderboek?

De Tijdrovers > Vraag & antwoord

Stel je voor: je bestelt een kinderboek, maar je kan zelf kiezen hoe het eruitziet.
Je kan je eigen naam aan het hoofdpersonage geven. Van een ander personage pas je het uiterlijk aan. Oei, een splitsing. Gaan we naar links, naar rechts of rechtdoor? En wat heeft dat voor gevolg voor het verhaal? Kies maar!
Dat is een gepersonaliseerd kinderboek. Iedereen die het bestelt, zal dus een lichtjes ander boek in handen hebben. Het verhaal is grotendeels hetzelfde, maar er staat een andere naam, er wordt een andere weg gekozen, of een ander voorwerp wordt gebruikt in dezelfde situatie.
Elk boek is dus uniek. Als twee kinderen het boek bestellen, kunnen ze gaan vergelijken. “Hé, bij jou heeft deze persoon blauw haar, maar bij heeft ze groen haar!” “In mijn boek reizen ze door de lucht, maar in het jouwe over land en zee!”
Eens je de keuzes gemaakt hebt, wordt het boek zelf door het systeem achter Tiny Tale’s Bookshop samengesteld. Daarna wordt het boek gemaakt en opgestuurd. Je kan ook kiezen om het boek in pdf te ontvangen, om op de computer, tablet of telefoon te lezen.

Vind je het lastig om al die vragen in te vullen? Doet het er eigenlijk niet toe? Er is ook een “maakt niet uit”-optie. Dan kiest de computer voor jou 🙂

Wat is Tiny Tale’s Bookshop?

Advertenties