Iets over lijntjes, kleurige lijntjes

Er was eens een verhaal over een tuinkabouter. In een heel moeilijke periode schreef ik het uit, en voor het eerst werkte ik een groot verhaal helemaal af. Ik stuurde het op naar uitgeverijen en leerde dat het goed was, maar niet goed genoeg. Dus deed ik in de jaren daarop dat tijdrovende ding dat aan dat verhaal had vooraf moeten gaan, maar door het snelle schrijven niet was gebeurd: universumbouw. Het gevolg: een wilde cluster van verhalen die uit elkaar voortkomen en in elkaar overlopen. Een beetje zoals dit:

lijntjes

Daar wordt u wellicht niet veel wijzer van en nee, het ziet er niet uit. Maar goed, voor wie het wil weten: het is een constructie van verhalen, waarbij elke kleur voor een personage staat. De uitdaging: dit zootje ongeregeld in boeken gevangen krijgen.

Constructie is een leuk onderdeel van universumbouw, en ik denk dat ik een heel origineel verhaalconcept bijeengepuzzeld heb.  We beginnen met een rood boek. Dat is dat boek over die tuinkabouter. Dan kunnen er nog volgen: in eerste instantie een groen en een geel boek, waarin dat blauw en grijs ook terugkeren.
Een paars boek kan ik ook nog schrijven. En een roodgeel, en ga zo maar door.

Daarnaast kan ik de overlappingen tussen de kleuren gebruiken om het fysieke boek helemaal te overstijgen. Zo kan ik met dit concept binnen de grenzen van het papieren boek blijven, maar ze tegelijk ook helemaal doorbreken.

Het begon met een verhaal over een tuinkabouter. Het kan bij die tuinkabouter blijven, maar dat zou zonde zijn van al die verhalen die eronder verscholen liggen. Je hoort er in de toekomst meer over. Wil je nu al meer weten over wat ik met die tuinkabouter en al die kleurige lijntjes van plan ben? Contacteer me dan gerust.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s